SO NA RANU ĐOKOVIĆU: Aleksandar Zverev bez imalo RESPEKTA
Zverev i Đoković, Foto: EPA/John G Mabanglo

au

SO NA RANU ĐOKOVIĆU: Aleksandar Zverev bez imalo RESPEKTA

Podsetio na najbolniji meč

Objavljeno: 09:03h

Nemački teniser Aleksandar Zverev se polako vraća u prepoznatljivu formu i igraće u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Tamo ga čeka Amerikanac Tejlor Fric, a peti teniser sveta najavljuje pohod na Rolan Garos gde je doživeo užasnu povredu 2022. godine.

- Ovde sam u četvrfinalu i polako osećam da sve dolazi na svoje mesto. Želim da igram drugačije nego inače, želim da u Pariz dođem sa većim šansama za titulu. Na kraju krajeva, to je i moj glavni cilj. Moram da budem agresivniji i da se taj kvalitet još popravlja kako se bude približavao ovaj turnir - rekao je Zverev,

Ima velike ambicije na šljaci.

Aleksandar Zverev
Aleksandar Zverevfoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

- Imam tri uzastopna polufinala, a posle jednog sam završio u bolnici, Očekujem veliku borbu u Parizu, svi će biti tamo. Moja generacija, ja, Danil, Stefanos… svi smo veliki igrači. Najveća razlika između nje i ove mlađe, je što smo mi morali da igramo protiv Đokovića, Nadala i Federera već na početku karijera. A ipak smo uspevali da ih pobeđujemo. Medvedev je savladao Novaka u finalu gren slema, ja u polufinalu Olimpijade, a igrao sam i sjajne mečeve protiv Nadala - nabrojao je Nemac pobede protiv "velike trojke".

Izuzetno je motivisan pred drugi Grend slem u sezoni.

- Sve u mom tenisu mora da bude što agresivnije. Uveren sam da sam imao velike šanse za titulu 2022, kada sam se povredio. Dominirao sam sa osnovne linije i to moram ponovo. Znam da čekajući greške protivnika nikoga od najvećih rivala neću pobediti, pogotovo na šljaci. To sam osetio u Australiji kada sam mislio da igram dobro ali sam ostao kratkih rukava. Sada znam šta moram da radim u važnim momentima.

Aleksandar Zverev
Aleksandar Zverevfoto: EPA/Sebastien Nogier

Potom se osvrnuo na konkurenciju u Rimu.

- Tejlor ove godine igra fantastično, naročito na zemlji i mislim da je pronašao ritam na njoj. Veoma je opasan i Cicipas koji je osvojio Monte Karlo - zaključio je Zverev.

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.